Home  Home
 Algemeen  Algemeen

 Fotoalbum  Fotoalbum
 Nieuws  Nieuws
 Blogs  Blogs
 <font color=C00000>Reviews</font>  Reviews
 Links  Links
 Contact  Contact
 Sitemap  Sitemap
Het weer in Mostar
Click for Mostar, BosniŽ en Herzegovina Forecast
Wilt u op de hoogte gehouden worden van de laatste nieuws? Meld u zich hier aan.

Mostar.nl - English Mostar.nl - Deutsch  home | sitemap | contact   

Mostar is een stad in BosniŽ en Herzegovina. Mostar ligt in het zuidwesten van BosniŽ, op 80 kilometer afstand van de Bosnische hoofdstad Sarajevo. Mostar is de hoofdstad van het kanton Herzegovina-Neretva, in de Moslim-Kroatische Federatie, en de belangrijkste stad van de streek Herzegovina.

Reviews (2)
Mostar is zeer de moeite waard. Advies is om wel eind van de middag te gaan. Anders is het daar afgeladen vol met toeristen. Bussen worden er al vroeg gedropt. Eind van de middag is het rustig en ook leuk om de avond daar te beleven. Leuke eettentjes aan de brug. Wij hebben een overnachting geboekt. www.muslibegovichouse.com !!! Je slaapt in een museum. Zeer aparte ervaring. (Ä 75,00 en centrum). Zeer gastvrije eigenaar, erg goed ontbijt op de sfeervolle binnenplaats onder de kiwiplanten. Heeft een beperkt aantal kamers. Je waant je in het sprookje van 1001-nacht. De kamers zijn zeer sfeervol ingericht.
Brug Mostar mooi hersteld. Veel moskeen in de buurt, waardoor het een oosterse sfeert ademt. Nog veel van de oorlog te zien. Kapot geschoten huizen enzovoort. Belangrijk dat dit blijft bestaan en dat het niet gerenoveerd gaat worden.
Mostar... in 1 woord FANTATSICH !
Jeanine / 23-07-2010 14:36
Afgelopen week zijn wij een dagje naar Mostar geweest.
Dit is een heel erg mooi dorpje en zeker de moeite waard om te bekijken.
Dit plaatsje staat bekend om zijn brug.
Deze brug wordt de Stari Most (Oude Brug) genoemd.
Tijdens de oorlog is deze brug vernield om zo een tweedeling te krijgen in de stad.
Namelijk tussen de Kroaten en de moslims. Zo kon er geen voedsel of dergelijk meer van de eene naar de andere kant gebracht worden.
Wat ook erg mooi was om te zien is de rivier, de Neretva, die eronder door stroomt. Het water is helder maar stroomt stevig door.
Moet wel zeggen het was die dag aardig warm en als je dan tussen de smalle straatjes door loopt krijg je het helemaal benauwd hihi.

Ook in Mostar was aan de gebouwen nog steeds te zien dat er oorlog is geweest. Zo heb ik enkele foto's gemaakt waarop de kogelinslagen nog steeds te zien zijn.
Sommige huizen zijn weliswaar redelijk weer opgeknapt maar er zijn er genoeg die er nog zo uitzien.
Pascal / 21-07-2010 10:25


Review Toevoegen
Naam : *
E-mail : *
Bericht : *
Beveiligingscode :

Meer informatie: | Adverteren  |  Disclaimer